Právě jsme pro vás spustili novou verzi e-shopu elliotdiet.cz.
Zákaznická podpora:+420 777 788 789

Blog, Strana 2

Zdravější a štíhlejší i s pomocí unikátního přístroje.

Jednadvacáté století je plné nejrůznějších vynálezů a hi-tech pomocníků, kteří nás provázejí na každém kroku (třeba v podobě chytrého telefonu), ale také těch, co řídí atomové elektrárny nebo se starají o naše zdraví. A právě jeden takový, který dokáže odhalit o našem těle spoustu důležitých aspektů, mají k dispozici klienti a klientky Elliot Diet.

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o BMI. Jak ho spočítat a co o vás (ne)vypovídá?

BMI neboli index tělesné hmotnosti (body mass index) je slovní spojení, které jste nejspíš zaslechli v souvislosti s nadváhou či obezitou. Podle definice se jedná o vztah mezi tělesnou hmotností a výškou. Co si ale pod tímto popisem představit? A opravdu o naší postavě vypovídá BMI vše?

5 mýtů o proteinové dietě, které vám brání v cestě k úspěchu

Proteinová dieta je v současné době velmi oblíbená. Aby také ne! Vždyť díky ní zhubla, dostala se do formy nebo zrevidovala svůj životní styl spousta lidí. Jenže s tím, jak se šíří tato dieta, šíří se i mýty o ní. Které je potřeba jednou provždy sprovodit ze světa?

Šílené diety v historii

I naši předkové hubli. Tyhle šílené diety po nich ale neopakujte.

Myslíte si, že diety a touha po štíhlé postavě jsou trendem posledních několika desetiletí? Pak vás rádi vyvedeme z omylu. Hubnutí bylo součástí životů i u našich předků. A i když některé jejich nápady nejsou vůbec špatné, u jiných bychom se rozhodně inspirovat neměli.

Cukr, med, sirup… Čím sladit a nepřibrat?

Chuť na sladké má občas každý. Ovšem spousta z nás touze po „něčem dobrém na zub“ nedokáže odolat vlastně nikdy. Sušenka, dortík, kousek čokolády… Sladíme si kávu, čaj, pijeme sladké sirupy a limonády. A kalorie, respektive kila naskakují. Jak z toho ven a čím sladit, když nechceme přibývat na váze?

Při kterém sportu spálíte nejvíce kalorií: K těmto posilovnu nepotřebujete !

Sportu se věnujeme z různých důvodů. Pro své zdraví, radost z pohybu, lepší fyzičku, ale často také pro postavu, která by se více blížila našim představám. I když je pro hubnutí klíčová především strava, pokud k ní přidáme i cvičení, bude cesta k našemu cíli v podobě štíhlých křivek o něco snazší.

Jak využít spánek pro snadné hubnutí a co večer jíst ?

Všichni víme, že abychom se zbavili přebytečných kilogramů nebo nepřibírali, když se nám to podaří, musíme si hlídat stravu a věnovat se nějaké pohybové aktivitě. Ovšem na jednu maličkost, o níž by jen málokoho napadlo, že s hubnutím a přibíráním souvisí, často zapomínáme. Na spánek. Jak může ovlivnit naše snahy o štíhlé křivky?

Jak letos konečně dodržet novoroční předsevzetí

První lednový den si svatosvatě slíbíme, že změníme některý aspekt našeho života, abychom v únoru začali propadat zoufalství, že jsme ještě nezačali, v březnu, že výsledky jsou v nedohlednu, a v dubnu vše tiše odpískali… Opakuje se i u vás tahle situace každý rok? Pak vám poradíme, jak z tohoto začarovaného kruhu konečně vystoupit!

Nevzdávejte se aneb Jak neztrácet motivaci při dietě

Znáte to – cítíte, že byste měli říci sbohem kilům navíc, rozhodnete se změnit svůj životní styl, dva týdny poctivě držíte dietu, stoupnete na váhu a dole pár deka… K tomu vás nebaví, jak se musíte neustále omezovat, a navíc jste vyčerpali veškerou inspiraci na vaření dietních jídel. A aby toho nebylo málo, ani vaše výkony ve fitku nejsou takové, jaké jste si představovali…

Jak funguje proteinová dieta a jak může pomoci ke štíhlé postavě i vám

O proteinové dietě se v posledních několika letech mluví a píše snad všude kolem nás. Jenže pokud se do „tajů“ tohoto životního stylu nerozhodnete proniknout hlouběji, nejspíš si pod slovním spojení „proteinová dieta“ mnoho nepředstavíte. Co se pod ní tedy skrývá a proč díky ní dnes hubne tolik lidí?